מה באמת קורה כשדג גדל במים קרים? זה לא רק עניין של טמפרטורה – זה המפתח לאיכות אמיתית. במים הקרים של איסלנד ונורבגיה הדגים מפתחים שומן איכותי יותר, וזה בדיוק מה שמעניק להם את העסיסיות המיוחדת. כשדג גדל בסביבה קרה, הוא מתפתח לאט יותר ובצורה אופטימלית. התוצאה? טעם עשיר יותר וערך תזונתי גבוה משמעותית.
לא במקרה המומחים הגדולים ביותר לדגים – היפנים – מחפשים דווקא דגים שגדלו במים קרים. הם יודעים שהקור משפיע על התפתחות השרירים של הדג, על רמת השומן שלו, ובעיקר – על הטעם הסופי שמגיע לצלחת. בעוד דגים שגדלים במים חמים נוטים להיות פחות עסיסיים ועם טעם פחות מודגש, דגים ממים קרים מפתחים את העסיסיות המושלמת שכולנו מחפשים.