דג בתבשיל פיקנטי עם טעמים מזרחיים חזקים וירקות תמיד כיף לענג אם זה את השבת ונגב את החלה החמה ברוטב הזה.
זה מתכון שהולך איתי כמעט 10 שנים ואף פעם לא מאכזב!
מצרכים ל7 מנות
7 מנות דג שמן ( לוקוס, מוסר ים,סלמון וכ)
1 ראש שום
1 צרור כוסברה
1 כף כמון
1 כפית מלח
2 פלפלים אדומים
מיץ מחצי לימון
3 כפות פפריקה בשמן
כפית פלפל שחור
2 פלפל חריף
1 כוס גרגירי חומוס מבושל
1 כפית פפריקה חריפה
2 כף שמן זית
אופן הכנה
בסיר רחב מחממים שמן זית על אש נמוכה.
שמים בפנים 2 כפות פפריקה וכף כמון
בתוך השמן ומערבבים טוב על אש נמוכה.
מוסיפים לשמן את השום ומגבירים את האש, מוסיפים את הפלפלים האדומים והחריפים ומטגנים טוב.
בשלב זה מוסיפים מעט מים ועוד קצת שמן ומחכים לביעבוע של הנוזלים.
מכניסים לסיר את הדגים כשהנוזלים מכסים 3/4 מגובה הדג.
מוסיפים את שאר התבלינים לסיר ואת גרעיני החומוס והלימון, מפזרים מעל את הכוסברה ומבשלים כשהמכסה סגור כ 15 דקות.
מכבים את האש ונותנים לסיר להישאר סגור עוד כרבע שעה..
עם חלה טובה, זה עונג שבת אמיתי.
בהצלחה, שף חיים בורנשטיין