צילום מסך 2025-04-02 163752

סלמון גרבלקס | שף חיים בורנשטיין

גרבלקס (-סלמון קבור) הוא מנה סקנדינבית עתיקה לשימור נתחי סלמון לפני ימי החורף הקרים כשהאגמים קפאו ולא היה למצוא דגה טרייה. קשה להאמין שמתכון פשוט כל כך יהיה טעים כל כך.

מצרכים ל10 מנות
1 ק"ג סלמון טרי טרי ( חשוב מאוד)
1 פלפל צילי חתוך לעיגולים ( לא חובה)
1 כף שחור גרוס
1 בצל סגול חתוך לעיגולים
4 כפות מלח
צרור שמיר
1 לימון פרוס
4 כפות סוכר חום

אופן הכנה
מרפדים תבנית בבצל לימון והצילי
מניחים עליו את הפילה כשהוא שלם
מערבבים טוב את המלח והסוכר ומפזרים על הפילה בצורה שווה
מפזרים מעל מהפלפל השחור
מפזרים את השמיר הקצוץ
מזלפים מעל מעט שמן זית.

סוגרים את התבנית בנילון נצמד ומניחים במקרר ל 2 לילות.

לפרוס דק דק ולהגיש לצד ברוסקטה או טוסטון.
או למרוח על בייגל עם שמנת, קרם פרש או יוגורט.

יש כאלו ששמים מעל שימורים או משקל כבד כדי שהדג יהיה כבוש, אני לא ממליץ על זה.

בתאבון!